Як уже писав «Голос України», 23 березня в Києві було вбито екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Це сталося тоді, коли він виходив з готелю. Також нападник поранив охоронця екс-політика. Проте чоловік, що його супроводжував, встиг вистрілити у відповідь і поранив убивцю. Пізніше від отриманих травм кілер помер у лікарні. Та його особу вже встановлено.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, вбивство Дениса Вороненкова було скоєно громадянином України 1988 року народження, уродженцем міста Севастополя, агентом російських спецслужб.

«У Росії, де він перебував перед закиданням до України, пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеній ще за часів сталінського НКВС, — повідомив Антон Геращенко. — Йому було поставлено завдання, проникнути в один із підрозділів Збройних Сил або Національної гвардії, бажано такий, що має широку славу у суспільній свідомості, й робити вигляд, що він звичайний солдат. Він успішно виконав завдання російських спецслужб і рік прослужив в одному з підрозділів Нацгвардії. У бойових діях участі не брав. Звільнився в серпні 2016 року. Після чого чекав команди з Москви...» За словами Антона Геращенка, така «команда» на ліквідацію «ворога Росії» надійшла за день до вбивства. А вже наступного — він «її виконав, забравши із собою в могилу Дениса Вороненкова».

Влад СЕМЕНЧУК.

***

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн назвав убивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова «ще одним актом безсоромного державного тероризму в Росії». Про це йдеться в повідомленні на сайті політика. «Жахливий злочин є продовженням кампанії в стилі КДБ з залякування всіх, хто перебуває в опозиції до тирана Володимира Путіна», — написав Маккейн. За його словами, «Денис Вороненков став ще однією людиною, яка, як і Сергій Магнітський та Борис Нємцов, заплатила життям за те, що казала правду в путінській Росії».