Стан реформування вугільної промисловості: стратегічні основи та вжиті заходи. Чи потрібна ринкова модель вугільній галузі? Роль та місце Державної вугільної компанії в ній; пріоритетні напрями оздоровлення державних активів вугільної галузі, приватизація, модернізація та ліквідація шахт; соціальний захист працівників, які будуть вивільнені у зв’язку з ліквідацією/консервацією шахт (перепрофілювання), реіндустріалізація промислових майданчиків; охорона праці та техніка безпеки на вугледобувних підприємствах (запобігання нещасним випадкам на виробництві). Саме таке коло питань, які обговорювали на круглому столі «Актуальні питання вугільної галузі України: реформування, фінансування та безпека праці».


Організатором дискусії є Комітет Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.


На ще одному круглому столі, який відбувся в комітеті цього ж дня, обговорювали проблему «Власний газ для незалежності: як досягнути цілі». Зокрема:


— стан реалізації Концепції розвитку газовидобувної галузі України;


— стратегічну реформу регулювання видобувним сектором;


— плани з видачі ліцензій на користування надрами в 2017 році;


— проблемні питання для досягнення планів 20/20 сьогодні тощо.


Участь у заходах узяли депутати профільних комітетів Верховної Ради України, керівники та представники міністерств і відомств, провідні вітчизняні й міжнародні експерти в галузі енергетики, представники громадськості та ЗМІ.

 

Ігор Насалик, міністр палива та енергетики, Олександр Домбровський, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.