Ще одне вогнище захворювання на африканську чуму свиней виявлено на Вінниччині -- у селі Городок Іллінецького району знищено 25 тварин.

 

Про це повідомив на засіданні обласної протиепізоотичної комісії керівник головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук. За його словами, захворювання мало місце у приватному господарстві. Наявність у тварин вірусу африканської чуми підтверджено лабораторними дослідженнями.

 

Приміщення дезінфіковано, проведено низку інших заходів. 18 мобільних груп у складі фахівців ветеринарної служби та сільських депутатів здійснили подвірний обхід господарств, де утримують свиней. За словами Григорія Сидорука, інших вогнищ захворювання на АЧС не виявлено. На в'їздах-виїздах з села, одного з найбільших у районі, встановлено чотири карантинно-санітарні пости. Одна з доріг веде у сусідню Черкаську область. Тому сусідів також попередили про можливу загрозу поширення АЧС. Разом з ветеринарами чергують працівники поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій. На час карантинних заходів повністю заборонено вивезення із зазначеного населеного пункту живих свиней, а їх забій дозволяється за погодженням з ветеринарними працівниками.

 

Це вже другий у нинішньому році в області випадок АЧС. Після зняття карантинних заходів у Мурованокуриловецькому районі, де було знищено понад двісті голів свиней, нове вогнище захворювання виникло в іншому кінці області. Карантинні заходи триватимуть понад сорок днів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України