На Вінниччині попрощалися з двома захисниками країни, життя яких обірвалося під час бойових дій в зоні АТО -- 38-річний Руслан Бондар загинув біля села Новотроїцьке на Донеччині, а 23-річний В'ячеслав Чернецький -- поблизу Водяного, що у Луганській області.

 

У селі Мурафа Шаргородського району, де проживав до війни В'ячеслав Чернецький, понад п'ять тисяч мешканців. Мало не всі вони прийшли віддати шану молодому воїну. "У селі його називали морячком, -- каже волонтер Валентина Вельган. -- Змалку хотів служити на кораблі. Його мрія здійснилася. Ще до війни, у 2013 році, його призвали у бригаду морської піхоти. Яким же молодесеньким він пішов від нас..." У траурній процесії йшли воїни у морських одностроях.

 

-- В'ячеслав загинув як герой, -- розповів землякам командир 36-ї бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Павло Юрчук. -- Не від випадкового снаряду чи кулі. Це сталося в бою, під час безпосереднього зіткнення з ворогом.

 

А у райцентрі Крижопіль у місцевій школі прощалися з колишнім випускником 38-річним прапорщиком транспортної авіації Повітряних сил Русланом Бондарем. З вересня минулого року він служив у районі проведення АТО. Перед тим пройшов підготовку у навчальному підрозділі "Десна" Збройних Сил України, отримав звання сержанта, підписав контракт. До відпустки залишалося вісім днів. Вона мала бути особлива -- дома Руслана чекала дівчина, з якою мали намір побратися. Життя Руслана Бондаря обірвала куля снайпера.

 

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, побратимам мужніх захисників країни -- вінничан Руслана Бондаря та В'ячеслава Чернецького.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України