Вихідні у Запоріжжі пройшли з масовими святковими заходами. Зокрема, до "Години Землі" волонтери провели благодійний ярмарок на підтримку наших бійців, котрі воюють у зоні АТО. Акція під назвою "Волонтерські вареники ZP" зібрала на площі Маяковського чимало городян. Усі бажаючі могли придбати вареники, чай, каву, глінтвейн, і, в свою чергу, передати для бійців на фронті теж каву, чай, цукерки, печиво, фрукти, шкарпетки, футболки, вологі серветки, ліки. Все це, а ще ж, зрозуміло, і великий запас вареників доїде до адресата саме за виручені на ярмарку гроші. До речі, в рамках цієї ж акції відбувся концерт та майстер-класи.

 

Тим часом уже у неділю відразу три частини Національної гвардії, дислоковані на Запоріжжі, святкували своє професійне свято. За участі керівників області та міста на площі Героїв відбувся урочистий марш бійців Нацгвардії, а потім й виставка бойової техніки. Працювала польова кухня, де пригощалися всі бажаючі...

 

А неподалік -- уже у палаці культури "Орбіта" відбулася дитяча вистава до Дня театру. За підтримки двох муніципальних театральних колективів -- танцю та театру-лабораторії Vie -- учні шкіл естетичного виховання (№ 1 й № 4) та музичної школи № 1 зробили й показали справжнє видовище. Вразила гра зовсім юних акторів (6--8 років), котрі майстерно виголошували свої тексти, хвацько танцювали й співали.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Голос України