У Львівській філармонії відбувся вечір пам’яті Героя України В’ячеслава Чорновола. Організаторами виступили товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка та Львівська ОДА. У залі, де колись В’ячеслав Чорновіл святкував свій 60-річний ювілей, зібрались його друзі та соратники, за підтримки яких він піднявся на олімп народної довіри. У мистецькій частині вечора глядачі побачили відеоряд про життя та боротьбу найпопулярнішого українського політика, почули спогади його колег. Вечір пам’яті супроводжувався музичними композиціями Заслуженої академічної хорової капели України «Трембіта».

Промовці наголошували, що майже через 20 років після його загибелі ми повинні зробити все, щоб жодне зло не посіяло зерна зневіри між людьми, тому бережімо Україну, гуртуймося, щоб мати таку державу, про яку мріяв В’ячеслав Чорновіл.

2017-й на Львівщині проголошений Роком В’ячеслава Чорновола. 24 грудня святкуватимемо його 80-ліття.

У Львові минулими роками споруджено пам’ятники голові обласної ради першого демократичного скликання, а на приміщенні Львівського телебачення, де молодий випускник університету починав свою журналістську кар’єру, встановлено пам’ятну дошку.

Богдан КУШНІР.

Львів.