Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у висадженні Алеї зеленого майбутнього в Маріїнському парку в рамках Всеукраїнської безстрокової екологічної акції «Посади дерево миру».

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко (праворуч), архієпископ Вишгородський Агапіт (Гуменюк) Української православної церкви Київського патріархату.

 

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua

 

Також до доброї справи долучилися міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, голова Комітету з питань екології Української греко-католицької церкви владика Михаїл (Колтун), архієпископ Вишгородський Агапіт (Гуменюк) Української православної церкви Київського патріархату, заступник муфтія Духовного управління мусульман України шейх Рустам Гафурі.

У вітальному слові Ірина Геращенко відзначила важливість проведення заходів, спрямованих на відновлення навколишнього середовища, та зауважила, що екологічна акція «Посади дерево миру» покликана не лише озеленити в різних куточках нашу країну, а й долучити кожного українця до порятунку природи.

«Сьогодні проблема екології в Україні — це серйозний виклик для парламенту та уряду. Спільними зусиллями ми маємо зробити все можливе для збереження та примноження природної спадщини для майбутніх поколінь», — наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях поінформувала про проблемну ситуацію у сфері екології на Донбасі, що склалась внаслідок військової агресії Російської Федерації та підконтрольних їй незаконних збройних формувань.

«Екологічна ситуація поблизу лінії зіткнення — жахлива. Внаслідок військової агресії було пошкоджено сотні об’єктів природнього фонду, тому надзвичайно важливо приділяти увагу екології на Сході України», — сказала вона.

У цьому контексті Ірина Геращенко поінформувала: в рамках Всеукраїнської безстрокової екологічної акції «Посади дерево миру» найближчим часом за участі Міністерства екології та природніх ресурсів передбачається озеленення території Донецької та Луганської областей.

Міністр екології та природніх ресурсів Остап Семерак нагадав, що Всеукраїнська безстрокова екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана міністерством.

«Завдяки екологічній акції було висаджено фруктові та хвойні Алеї миру у 15 містах і селах. Цього року до акції долучились національні природні парки та заповідники, тож ми сподіваємось, що подібні акції відбудуться у кожному населеному пункті нашої держави. Це стане гарним кроком для збагачення природного фонду України», — зауважив міністр.

Також, за словами урядовця, днями відбулася всесвітня акція «Година Землі», мета якої привернути увагу до екологічних проблем. У рамках Всеукраїнської безстрокової акції «Посади дерево миру» відбувся спільний молебень до Бога-Творця, після чого учасники акції висадили дерева в Маріїнському парку.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликала всіх народних депутатів долучитись до відновлення та збагачення української природної спадщини.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.