У Вінниці вручено перші шість страхових полісів бійцям, які вирушили захищати країну в районі бойових дій на Донбасі. Страхові платежі, а це чотири тисячі гривень за кожного воїна, сплачує Вінницька міськрада.

 

Максимальна сума виплат у разі настання страхового випадку -- сто тисяч гривень. Саме стільки отримають рідні, якщо станеться найстрашніше -- загибель бійця. Найменший розмір компенсації -- п'ять тисяч гривень. Її виплатять у разі незначного поранення руки. Страхова компанія, яку міська влада обрала на конкурсних засадах, взяла на себе зобов'язання здійснювати виплати не пізніш як через п'ять днів після звернення застрахованої особи.

 

-- У договорі є одна особливість, -- розповідає керівник компанії Юлія Федина. -- Застрахований призначає людину з числа рідних чи близьких, яка зможе отримати кошти у тому випадку, коли поранений фізично не матиме можливість зробити це особисто.

 

За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, запропонований владою і схвалений депутатами страховий продукт унікальний тим, що компанії уникають страхування подій, пов'язаних з бойовими діями. "Це наша підтримка і допомога тим відважним землякам, які захищають землю від ворога ціною свого здоров'я, а інколи, на жаль, і життя", -- наголосив міський голова.

 

Процедура оформлення поліса проста. У військкоматі, куди майбутній воїн звертається для укладення контракту, його інформують про нововведення міської влади. Людині пропонують надати власні дані в страхову компанію, там оформляють договір. Застрахований боєць не сплачує жодної гривні. Договір починає діяти з часу прибуття застрахованого у зону АТО. Першим шести захисникам документи вручили в урочистій обстановці. Хлопці кажуть, приємно вражені такою увагою. "Нехай би ці кошти не знадобилися, але все одно почуваєш себе більш упевнено з таким документом", -- зазначив один з бійців на ім'я Олександр.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України