У понеділок опівдні сталася пожежа у найбільш людному місці Запоріжжя -- на зупинці "Вулиця Базарна". Це самісінький центр історичної частини міста, фактично на проспекті Соборному. В радіусі до 1,5 км від місця пригоди розташовані дві пожежні частини. Втім, перша із машин рятувальників прибула за 15 хвилин. Трамвай до того часу вже був схожий на смолоскип, і від високої температури почав плавитися пластик та тріскатися вікна на кіоску з напоями, розташованому неподалік місця події. Усю прилеглу територію окутало густим чорним димом.

 

Рятувальники, що прибули на місце пригоди, діяли професійно, швидко збили полум'я, а ще через 11 хвилин повністю ліквідували пожежу. Адже існувала реальна загроза загоряння і вже згаданого кіоску, і офісного приміщення, розташованого за ним.

 

Свідки кажуть, що попри понеділок (небазарний день) у трамваї було повно людей, які без проблем залишили салон. Трамвай запалав десь за сім хвилин після появи перших ознак задимлення. Полум'я здіймалося з віконниць трамвая язикам висотою в кілька метрів.

 

У чому причина пожежі (попередньо кажуть про коротке замикання) і чи відповідали матеріали капітально відремонтованого салону всім нормам, які встановлені для пасажирського транспорту, встановить слідство.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України