Активісти громадського руху "Нові люди Черкас" вдесяте доправили гуманітарну допомогу у прифронтові населені пункти. Цього разу -- у багатостраждальну Красногорівку. Волонтери роздавали продукти, засоби гігієни, ліки інвалідам, багатодітним матерям, одиноким пенсіонерам (на знімку).

 

-- Сьогодні у Красногорівці залишилося 9 із 18 тисяч населення, -- поділився враженнями від поїздки черкащанин Анатолій Лихолай. -- Багато житлових будинків тут зруйновано (на знімку нижче). Вціліла християнська церква, яка залишилася осередком громадського спілкування і активності. Прихожани пробили на території церкви свердловину -- у місті нині серйозні проблеми із питною водою, поставили твердопаливний котел. Це було життєво необхідним, адже постачання газу до міста повністю припинено. У духовному домі запровадили благодійні обіди, щоб кожен нужденний міг прийти сюди погрітися і отримати гарячу їжу.

 

Фото надано
громадським рухом "Нові люди Черкас".

 

Саме від релігійної громади "Нові люди Черкас" отримали інформацію про людей, які особливо потребують допомоги, і змогли навідати тих, хто не зміг прийти по гуманітарну допомогу сам.

 

-- Гірко на серці від спілкування з громадянами, яким ми привозимо продуктові набори, -- продовжив Анатолій Лихолай. -- Майже 60 відсотків із них -- не за Україну. Ця ворожість -- наслідок багатолітньої хибної державної політики, відсутності комунікацій між різними регіонами країни. Як наслідок, люди, які отримують від України допомогу, пенсії, харчування, клянуть усе українське. І наймудріший варіант при спілкуванні з озлобленими, роздратованими людьми -- просто оминати політичну тему. Вважаю, що необхідно продовжувати допомагати їм -- за принципом матері Терези: і поміркованим, і засліпленим ненавистю. Влітку ми плануємо організувати у Красногорівці трудовий табір, щоб допомогти місцевій релігійній громаді у ремонті їхнього приміщення, а також дитячий табір. Такі спільні заходи, тісний особистісний контакт -- найдієвіший крок до подолання наслідків антиукраїнської пропаганди і встановлення миру і порозуміння.

 

Лідія ЛІСОВА.

 

Черкаська область.

 

Голос України