Урядова комісія завершила розслідування причин трагедії на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля». Проаналізовано і вивчено весь комплекс питань — починаючи від матеріально-технічного забезпечення і закінчуючи технікою безпеки.

Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на брифінгу, підбиваючи підсумки роботи комісії, назвав причини трагедії. По-перше, невідповідність роботи системи безпеки УТАС; по-друге, недотримання норм провітрювання у шахті; по-третє, відсутність дозвільної документації на виконання небезпечних робіт, термін якої було припинено ще 14.11.2016 року.

Як повідомила прес-служба посадовця, ці висновки буде враховано під час перевірки всіх шахт України і розглянуто на найближчому засіданні уряду. Проблема відсутності дозвільної документації є на ще одній шахті «Львіввугілля» — Червоноградській.

Серед інших причин трагедії Геннадій Зубко назвав підвищений рівень метану в шахті, невідповідність кабельної продукції технічним вимогам, проведення не в повному обсязі інструктажу та навчання персоналу, а також питання фінансування шахти «Степова», рахунки якої були заблоковані. Усім сім’ям загиблих та потерпілим у повному обсязі здійснено виплати. З Державного резервного фонду — 5,5 млн. грн., а з Фонду соціального страхування — 1,9 млн. грн.

Вл. інф.