З 8 квітня в Києві розпочинаються передвеликодні заходи. До 23 квітня на Софійській площі триватиме традиційний Всеукраїнський фестиваль писанок. 585 заготовок висотою 90 сантиметрів роздали майстрам-писанкарям і дитячим школам художньої творчості для розписування ще у січні. За словами організатора свята, голови «Фольк Юкрейн» Ігоря Добруцького, фестиваль спрямований на підтримання й популяризацію української народної традиції, на розвиток мистецтва, вивчення культури та історії українського народу на прикладі феномена писанки. Перші експонати вже привезли до столиці. Монтаж зони виставки розпочнеться днями. Торік такий захід відвідали понад два мільйони осіб. Неймовірно красиві роботи представили всі області України, зокрема Крим і Донбас.

На Михайлівській площі планують організувати зону відпочинку для дітей і тунель бажань, провести майстер-класи з писанкарства й випікання пасок, пряників, макових пирогів, представити велику колекцію традиційних крашанок, створити сад зі стрічок, на виготовлення якого знадобиться 10 кілометрів матеріалу, відкрити музей крижаних скульптур, а також сконструювати лабіринт із гігантських олівців, встановити колесо огляду й каруселі.

На фуд-корті увазі гостей кращі ресторани Києва представлять паски і святкову випічку, виготовлену за авторською і стародавньою рецептурою.

Після завершення святкових заходів Софійську площу перетворять на фан-зону до Євробачення. Тут встановлять величезний екран, на якому транслюватимуть виступи співаків, і намети, під якими розташуються глядачі, буде також зона для селфі й харчування.

Катерина НОВОСВІТНЯ.