Під час літніх канікул на Хмельниччині за рахунок бюджетних та благодійних коштів планується оздоровити та організувати відпочинок для 37 тисяч дітей шкільного віку. А це навіть менш як третина загальної кількості школярів. Як повідомили в департаменті освіти ОДА, в обласному бюджеті передбачено 4,6 мільйона гривень для дітей соціально незахищених категорій та ще майже 2,4 мільйона — для вихованців інтернатів. Долучаться до цієї справи і бюджети районів, міст та територіальних громад. Усі разом вони віддадуть на дитячий відпочинок 7,3 мільйона гривень. Ще понад 7 мільйонів влада хоче залучити позабюджетних коштів.

Попри всі старання цього буде замало, щоб усі учні краю змогли провести канікули в дитячих закладах оздоровлення області. Торік середня вартість путівки становила 3,4 тисячі гривень. Та не виключено, що нинішнього літа вона може істотно піднятися. Тож не тільки для бюджету, а й для батьківських кишень дитячий відпочинок стане недосяжним.

Водночас в області на юних відпочивальників чекатиме 171 заклад. Серед них лише вісім позаміських таборів та два санаторії. Переважна більшість це табори з денним перебуванням.

Ірина КОЗАК.

Хмельницька область.