У Львові несподівано пропали 17 комунальних приміщень площею 4 тисячі кв.м. Про цілу систему незаконних оборудок на прес-конференції розповіли начальник управління комунальної власності Інна Свистун та начальник юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич.

 

З'ясувалося, що низка приміщень, які перебували в оренді, враз стали власністю приватних осіб або фірм. Міська рада змушена була звернутися до правоохоронних органів, які відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

 

Привласнення міських приміщень відбувалося за двома найбільш поширеними схемами. Перша -- через суди, друга -- через "чорних" нотаріусів. Слідче управління ГУ Національної поліції у Львівській області подало клопотання про накладення арешту на комунальні приміщення, щоб унеможливити їх перепродаж. Майно, яке було незаконно вилучено, далі відчужується за шахрайськими схемами і перепродується, щоб заховати кінці в воду.

 

Як розповіли на прес-конференції, серед родичів тих, хто заволодів комунальним майном, працівники Державної фіскальної служби. Операції з відчуження провели дуже швидко протягом минулого року.

 

Міська рада опублікувала в ЗМІ список розкрадених приміщень, щоб унеможливити їх перепродаж.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України