У Холмах, що в Корюківському районі, завдяки благодійному фонду "Майбутнє Чернігівщини" здійснюється проект "Крок у шкільне життя без сміття". Він передбачає проведення екологічного марафону в селищі Холми та навколишніх населених пунктах. Долучаються до прибирання не тільки школярі, а їх батьки.

 

Фото надано
Благодійним фондом "Майбутнє Чернігівщини".

 

Проте діти та вчителі вирішили не обмежуватися збором сміття, а створили масштабне панно розміром 10 метрів квадратних. Матеріалом для створення малюнку послужили майже 9100 кришечок із пластикових пляшок.

 

"Кришечки збирали всією громадою. Їх навіть пересилали нам волонтери з Яготина. Ці кришечки чистили, мили, стирали логотипи. Усі разом створили картину розміром два на п'ять метрів, яка стала окрасою музичної школи. Зображена на ній карта України з вишиванкою", -- розповів директор Холминської ЗОШ Олександр Шевчик.

 

І в директора виникла ідея подати заявку до Книги рекордів України. Переглянувши доступну інформацію, Олександр Іванович не знайшов факту фіксації в Книзі рекордів України схожої роботи. Нині заявка вже відправлена, а всі учасники створення картини чекають на її схвалення.

 

Та в будь-якому разі Холми стали значно чистіші, а переможці отримають призи та всі учасники поласують рибною юшкою, яку варитимуть тільки-но встановиться тепла погода.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України