У Холмах, що в Корюківському районі, завдяки благодійному фонду «Майбутнє Чернігівщини» здійснюється проект «Крок у шкільне життя без сміття». Він передбачає проведення екологічного марафону в селищі Холми та сусідніх населених пунктах. Проте діти та вчителі вирішили не обмежуватися збором сміття, а створили масштабне панно розміром 10 метрів квадратних. Матеріалом для створення малюнку стали майже 9100 кришечок з пластикових пляшок.

Фото надано
благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».

«Кришечки збирали всією громадою. Всі разом створили велику картину, яка стала окрасою музичної школи. Зображено на ній вишиту мапу України», — розповів директор Холминської ЗОШ Олександр Шевчик.

У директора виникла ідея подати заявку до Книги рекордів України. Нині заявку вже відправлено, а всі учасники створення картини чекають на її схвалення.

Тим часом дощу просять ніжинські лісівники, які кожного дня борються з самовільними підпалами, що знищують і ліси, і рослини, і тварин. У всіх восьми лісництвах, що входять до складу ДП «Ніжинське лісове господарство», лісова охорона посилено патрулює ділянки державного лісового фонду, що межують з полями. За словами директора Ніжинського держлісгоспу Юрія Болоховця, самовільні підпали — справжнє антропогенне лихо.

«Для боротьби з лісовими пожежами Ніжинський лісгосп має пожежний автомобіль та малий пожежний комплекс, — каже директор лісгоспу Юрій Болоховець. — Окрім того, у кожному лісництві є мобільні пожежні модулі з трикубовими бочками та бензиновою мотопомпою».

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігівська область.