На ній вони вимагають винести на обговорення питання про запровадження абонплати для споживачів блакитного палива за підключення до систем газопостачання.

 

-- Таке рішення боляче вдарить по громадянах. Найбільше постраждають ті з них, хто сезонно користується блакитним паливом, а також споживачі, які не мають лічильників. Додаткова оплата погіршить матеріальне становище людей, більшість із яких нині опинилася за межею бідності, -- йдеться у проекті звернення до керівництва держави та НКРЕКП.

 

У ще одному пункті проекту звернення міститься вимога до Кабміну оприлюднити методику розрахунку та обґрунтування існуючих тарифів на послуги газопостачання населенню, знизити ціну на газ для споживачів. Крім того, від Генпрокуратури та НАБУ вінницькі депутати чекають розслідування дій посадовців НКРЕКП.

 

Тим часом на сайті НКРЕКП з'явилася інформація про те, що абонплату не будуть запроваджувати з 1 квітня. "Ми також бачили цю інформацію, -- пояснила "Голосу України" прес-секретар ПАТ "Вінницягаз" Оксана Поліщук. -- Однак інших документів поки що не отримували".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України