У Запоріжжі оскаржують правомірність конкурсної комісії з призначення директора театру

 

Питання призначення директора Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені В. Магара перейшло в судову площину. 3 квітня відбулося перше засідання Запорізького окружного адмінсуду з цього питання. Щоправда, журналістів на засідання не пустили.

 

«Голос України» неодноразово звертався до теми проведення конкурсу на посаду директора згаданого театру. Основні претензії позивачів, а саме Громадської організації «Запорізьке театральне товариство» та інших — до суттєвих порушень процедури. Зокрема, ігноруючи ст.19 Закону «Про театри і театральну справу» та лист Міністерства культури України № 20/7-2/15-17 від 06.01.2017, у Запоріжжі призначають людину на неіснуючу посаду «директор» (за законом «директор-художній керівник»).


А саме формування конкурсної комісії відбулося таким чином, що більшість у ній отримав директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА Владислав Мороко, його підлеглі або підлеглі підлеглих. Що теж, на думку позивачів, є порушенням закону. Окрім того, представництво в комісії отримали й далекі від театральної діяльності національно-культурні товариства, розпорядником коштів для бюджетної підтримки яких також є згаданий департамент.


Попри всі протести, конкурсна комісія 14 лютого таки ухвалила рішення про призначення чинного директора театру Володимира Панькіна на новий термін. Тепер це рішення має бути затверджено сесією обласної ради. До якої і з’явився позов до окружного адмінсуду зі згаданих вище питань.


«Голос України» слідкуватиме за перебігом судового розгляду та оперативно інформуватиме читача.

Запоріжжя.