Виявляється, в ніч на 25 березня у Бердянську тишком-нишком відсторонили начальника відділу поліції та ще чотирьох посадовців цього відділу. Містом поповзли чутки, зокрема про те, що на замовлення якогось місцевого бандита пізно увечері йому до ізолятора тимчасового перебування привели 22-річну дівчину. Остання, після всього, що з нею сталося, вже у своїй камері намагалася покінчити життя самогубством. Викликали «швидку», і завдяки цьому інформація просочилася й до керівництва обласного главку Нацполіції. А вже далі відбулися згадані кадрові рішення.


На інформаційний запит бердянських журналістів зрештою надійшла офіційна відповідь від заступника начальника ГУ Нацполіції в Запорізькій області Олександра Панченка.


«20 березня 2017 року до ізолятора тимчасового утримання (ІТУ) у Бердянську були доставлені громадянин 1986 року народження і громадянка 1995 року народження, які є співучасниками в скоєнні тяжкого злочину.


23 березня близько 22 години двоє працівників ІТУ, перебуваючи в наряді чергової зміни, безпідставно вивели обох заарештованих в господарське приміщення і залишили без нагляду. Повернувшись в камеру, громадянка вчинила спробу самогубства шляхом завдання собі різаних ушкоджень передпліччя. Після чого працівники ІТУ викликали швидку допомогу.


Про ці факти працівники ІТУ не повідомили керівництво Головного управління Національної поліції і не внесли в журнал факт виклику «швидкої».


До Бердянська негайно виїхала представницька комісія, яка виявила ознаки складу злочину працівниками місцевого відділу Нацполіції, передбаченого ч.1 ст.120 Кримінального кодексу України («доведення до самогубства»).


«Враховуючи, що працівниками Бердянського відділу поліції були грубо порушені вимоги Закону України «Про Національну поліцію», Дисциплінарного статуту органів внутрішніх справ України, а також низки інших нормативних документів та інструкцій, чотири безпосередні учасники звільнені з органів Національної поліції, начальник Бердянського відділу поліції переведений на посаду з меншим об’ємом роботи, а ще на трьох співробітників накладені дисциплінарні стягнення», — підсумував у своїй відповіді заступник начальника ГУ Національної поліції України в Запорізькій області Олександр Панченко.


Вл. інф.