Головні лікарі 15 лікарень Львова направили керівництву держави та області колективне звернення, в якому застерігають, що сміттєвий колапс може призвести до поширення інфекційних захворювань.

Гори сміття тепер можна побачити не тільки в житлових мікрорайонах, а й біля медзакладів. На нараді в управлінні охорони здоров’я медики вирішили звернутися по допомогу до всіх органів влади.

«Ми не можемо мовчати, коли перед нашими очима коїться злочин проти здоров’я та життя людей. Протягом десяти місяців смітники переповнені та не вивозяться багато днів. Це не лише псує естетичний вигляд міста, а й загрожує життю мешканців Львова. Наше місто опинилося на краю екологічної прірви, перед загрозою поширення епідемій та гризунів», — йдеться у зверненні медиків.

Вся проблема в тому, що Грибовицьке звалище закрили, а інші міста на своїх полігонах відмовляються приймати львівське сміття, доки вирішується питання будівництва нового переробного заводу для утилізації відходів.

Питання сміттєвого колапсу сьогодні планують розглянути на позачерговій сесії облради і заслухати з цього приводу звіт голови ОДА Олега Синютки.

Богдан КУШНІР.

Львів.