У Києві активно триває підготовка до пісенного конкурсу, який має відбутися з 9 по 12 травня у Виставковому центрі на Броварському проспекті. Щойно вийшовши зі станції метро «Лівобережна», одразу потрапляєш на своєрідний будівельно-ремонтний майданчик. Одні ретельно приводять до ладу міст, інші укладають дороги і тротуари. Сам вхід у метро уже відремонтовано, залишилося те саме зробити з виходом. Активно тривають роботи біля самого виставкового центру та набережної, на причалі якої мають пришвартовуватися річкові трамвайчики, що перевозитимуть учасників та гостей Євробачення з Поштової площі на Лівий берег.

У виставковому центрі прийматимуть гостей три павільйони. У першому буде сцена пісенного конкурсу і бекстейдж — виробнича частина шоу. Обсяг робіт у цьому павільйоні найбільший, тож його почали реконструювати першим. Готується до реконструкції і другий павільйон — там буде розміщено глядацьку залу. У третьому павільйоні планують обладнати гримерки і великий прес-центр.

Тим часом Міністерство закордонних справ на своїй сторінці у соцмережі оприлюднило відео, де показано особливості Києва. Проморолик демонструє відомі мурали на столичних будівлях, оновлений транспорт та храми. Про переваги столиці та її інфраструктуру розповідає міський голова Віталій Кличко.

«Київ — європейське місто, в якому багатовікова історія поєднується з бурхливою сучасністю», — пояснює відеоряд очільник столиці, наголошуючи, що місто має особливу атмосферу.

Марина КРИВДА.