Схоже, що депутати Запорізької облради, зокрема, своєю більшістю, не переймаються думкою якоїсь там громадськості та дотриманням чинного законодавства. Мабуть, через те, що "есть мнение"... Цього разу "мнение" торкалося призначення директора Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені В. Магара. Рішенням чергової сесії облради Володимир Панькін обійняв цю посаду на другий термін.

 

Одне слово, кількамісячна епопея в стилі і драми, і комедії, тобто формуванням в області конкурсної комісії та її роботи, завершилася тим, чим мала завершитися. Може то й гучно сказано, та, схоже, закони України на території окремо взятої чи то Запорізької області, чи то Запорізької ОДА не діють. "Голос України" вже кілька разів звертався до згаданої теми, втім, ні численні публікації в місцевих ЗМІ, ні навіть початок судового розгляду в Запорізькому окружному адміністративному суді не зупинили 51 депутата, які таки проголосували згадане кадрове рішення.

 

Нагадаємо, що опоненти із Запорізького театрального товариства вимагають одного: виконання закону! Зокрема, призначення на посаду директора--художнього керівника театру, а не просто директора, як це зробили у Запоріжжі. І тоді кваліфікаційні вимоги до кандидатів будуть зовсім іншими, і Володимир Панькін навряд чи їм відповідатиме.

 

Окрім того, на думку позивачів, сама конкурсна комісія апріорі ні за кого іншого, ніж за В. Панькіна проголосувати не могла. Адже до її складу увійшли особи, які: а) офіційно рекомендували чинного директора на посаду; б) яким закон прямо забороняє це робити. Зокрема, до складу комісії увійшли директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА, його підлеглі та представники фінансово залежних від згаданого Департаменту громадських організацій.

 

Додамо, що перше засідання суду відбулося 3 квітня, а наступне буде 18-го.

 

До речі, за повідомленнями місцевих ЗМІ, ще у середу депутати наче взяли тайм-аут заради "приведення ситуації у законне русло". Іншими словами, питання призначення В. Панькіна на посаду з порядку денного сесії нібито було зняте. Втім, напевне, з'явилося згадане "мнение" і новий-старий директор театру приймає поздоровлення. Чи буде в цьому випадку мати значення рішення окружного адмінсуду (і яким воно буде?), схоже, що вже мало кого в Запоріжжі цікавить.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України