Схоже, більшість депутатів Запорізької облради не переймаються думкою якоїсь там громадськості. Мабуть, через те, що «есть мнение...» стосовно призначення директора Запорізького театру імені В. Магара. Рішенням чергової сесії облради Володимир Панькін обійняв цю посаду на другий термін.

Кількамісячна епопея «в стилі драми і комедії» завершилася тим, чим мала завершитися. «Голос України» вже неодноразово звертався до цієї теми. Та ні численні публікації в місцевих ЗМІ, ні початок судового розгляду в Запорізькому окружному адміністративному суді не зупинили 51 депутата, які таки проголосували згадане кадрове рішення.

А опоненти із Запорізького театрального товариства вимагають одного: виконання закону! Зокрема призначення на посаду «директора — художнього керівника театру», а не просто «директора», як це зробили у Запоріжжі. І тоді кваліфікаційні вимоги до кандидатів будуть зовсім іншими, і В. Панькін навряд чи їм відповідатиме.

Перше засідання суду відбулося 3 квітня, а наступне буде 18.

Як пишуть місцеві ЗМІ, ще у середу депутати начебто взяли тайм-аут заради «приведення ситуації у законне русло». Тобто питання призначення В. Панькіна з порядку денного сесії нібито було зняте. Потім, напевне, з’явилося згадане «мнение» — і новий-старий директор театру приймає поздоровлення. Чи матиме в цьому разі значення рішення окружного адмінсуду (і яким воно буде?), схоже, вже мало кого в Запоріжжі цікавить.

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.