Керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж та директор представництва цієї установи в Україні Шевкі Аджунер побували на Вінницькому олієжиркомбінаті, де реалізують один із інвестиційних проектів на загальну суму 40 мільйонів американських доларів.

 

Представники потужної фінансової установи на практиці переконалися, як працюють надані кошти, також ішлося про можливу подальшу співпрацю з одним із найбільших виробників та експортерів соняшникової олії у нашій державі -- компанією "Віойл". "Ми розуміємо, що ЄБРР надає кошти надійним партнерам, -- зазначив під час зустрічі з гостями голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. -- Зустріч із вищим керівництвом фінансової установи для нас довгоочікувана, бо впродовж тривалого часу запрошували до себе, щоб презентувати потенціал краю. Важливо, що маємо позитивний приклад успішної реалізації проекту групи компаній "Віойл", до якої входить Вінницький олієжиркомбінат. Ви вочевидь переконалися в ефективному використанні інвестиційних коштів".

 

Керівник області наголосив, що вінницький проект спростував побоювання зарубіжних інвесторів про корупційну складову. Пан Коровій також акцентував увагу на складнощах при отриманні кредиту від ЄБРР. За його словами, сама процедура довготривала. "Втім, коли починається реалізація досягнутої угоди, то не виникає проблем із надходженням коштів".

 

Гостей ознайомили з напрацьованими програмами, на реалізацію яких потрібні фінансові вливання інвесторів. Одна з них -- реконструкція злітної смуги Вінницького аеропорту. Під час зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу дізналися про низку проектів у цій царині економіки регіону. У Вінниці створено Центр підтримки бізнесу, що є інформаційним партнером ЄБРР.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України