Національний рекорд із розпису писанок на одній локації встановила команда Жмеринської школи № 3 на Вінниччині. Серед 800 учнів, учителів і батьків, які брали участь у святковому дійстві, був міський голова Анатолій Кушнір.

 

На знімках:

 

директор Жмеринської загальноосвітньої школи № 3
Тамара Білан розписувала писанки разом з учнями і вчителями

 

міському голові Жмеринки Анатолію Кушніру
вручили повну корзину святкових символів Великодня

 

диплом про встановлення національного рекорду
нагадуватиме про досягнення колективу школи у 2017-му

 

Фото зі шкільного сайту.

 

-- Нашій школі понад сто літ, -- каже директор Тамара Білан. -- Ми й раніше долучалися до відтворення давніх народних традицій, зокрема, і великодніх. Цього року учні запропонували дещо незвичну ідею -- перевершити минулорічний рекорд із виготовлення писанок. З Інтернету дізналися, що у 2016-му було одночасно виготовлено 1442 писанки. Зробили це у Луганській області. Ми поставили за мету розписати півтори тисячі святкових яєць.

 

-- Запропонували дітям принести по два яйця, -- продовжує керівник колективу. -- Частина учнів прийшла з батьками, які також виявили бажання долучитися до такої святкової роботи. Тому яєць вийшло більше, ніж планувалося. До речі, видували їх у кабінеті директора, в учительській. Урочистості події додавало те, що учні і вчителі були вбрані в національний одяг -- вишиті блузи і сорочки. Розписували воском, який надали у місцевому храмі. Перед тим кожен, хто мав намір долучитися до непростої справи, навчався її азів під час майстер-класів. Їх проводили у школі. Завчасно підібрали орнаменти малюнків.

 

Коли визначена цифра писанок була одягнена в орнамент, ні в учнів, ні у вчителів не виникло бажання відкладати писачки. Вирішили працювати далі. Хтось запропонував зупинитися на цифрі нинішнього року -- 2017.

 

Присутні представники Книги рекордів України зафіксували досягнення жмеринчан і вручили колективу відповідний диплом. У ньому зазначено, що 12 квітня 2017-го у Жмернинській школі № 3 встановили найвище досягнення з розпису писанок воском на одній локації.

 

-- Такі урочисті події додають авторитету нашому місту, -- наголосив керівник громади Анатолій Кушнір. -- Дізнавшись про проведення заходу, я не міг не побувати на ньому. Відчув таке душевне піднесення, що словами не передати. Не тільки тоді, коли писачком виводив лінії. Сама атмосфера спонукала до гордості -- за збереження народних традицій, патріотизм земляків. Усі працювали під девізом, виведеним великими літерами: "Любіть Україну!"

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України