Два додаткові тролейбуси з'являться на вулицях Львова вже до Великодня. Їх повністю реставрували в рамках пілотного проекту оновлення рухомого складу, що триває у місті вже другий рік. Один із старих тролейбусних вагонів N538 було повністю відреставровано, повідомили "Голосу України" у прес-службі міської ради.

 

За словами начальника ремонтної майстерні тролейбусного депо Ігоря Романа, у вагонах відремонтовано крісла, замінено підлогу, встановлено тоновані вікна, відновлено та пофарбовано поручні, відремонтовано світлодіодні лампи, зроблено систему обігріву салону, модифіковано кабіну водія, а також обшито кузов спеціальним довговічним алюмо-композитним матеріалом.

 

Окрім того пасажири тепер матимуть додаткову зручність: у салоні тролейбусу розміщено електронні вказівники маршрутів. Вартість такої модернізації старого і вже списаного тролейбуса становить 500 тисяч гривень, середній ремонт обходиться підприємству у 200 тисяч.

 

Варто сказати, що у Львові пішли двома шляхами: з одного боку, тут капітально ремонтують та реставрують старі тролейбуси та трамваї, з другого -- купують нові електромашини. За останні два роки місто придбало дев'ять нових тролейбусів "Електрон" та один електробус. Завдяки цьому на 10 тролейбусних маршрутах тепер щодня курсує 52--55 тролейбусів, що є оптимальним. Понад те, нині у місті обговорюють питання будівництва нових ліній. У планах міської влади -- будівництво тролейбусної лінії по вулиці Пасічній.

 

Олександр СИРЦОВ.

 

Львів.

 

Голос України