У Києві на базі Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей і молоді з функціональними обмеженнями Деснянського району відбувся Великодній майстер-клас. Викладачі Київської дитячої школи мистецтв № 3 та Школи мистецтв ім. М.Д. Леонтовича допомагали вихованцям центру створити великодні листівки та подарунки для своїх близьких. Захід відбувся у рамках благодійного мистецького проекту "Крилаті мрії" Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів Департаменту культури КМДА. Серед почесних гостей -- заступник голови КМДА Ганна Старостенко, начальник Служби у справах дітей та сім'ї КМДА Валерій Танцюра, заступник голови РДА Деснянського району Ірина Алєксєєнко, директор Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ярослава Колобова. Протягом квітня такі майстер-класи проведуть у всіх районах столиці.

 

"За допомогою викладачів наших шкіл мистецтв діти не лише інтегруються у суспільство, займаючись арт-терапією, а й обмінюються інформацією, отримують настанови, щоб почуватися більш упевнено в житті, -- зазначила Ганна Старостенко. -- Наше завдання -- щоб у кожному районі Києва були відкриті заклади такого плану для дітей. Адже лише цей Деснянський центр відвідують до 100 діток, для яких просто життєво необхідно не лишатися наодинці, а спілкуватися з іншими".

 

Уже кілька років поспіль мережею центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Києва впроваджується система заходів соціокультурної реабілітації, розвитку творчих здібностей дітей та молоді з інвалідністю. Традиційним стало проведення Фестивалю творчості "Повір у себе", Фестивалю рибної ловлі "Золота рибка", які зазвичай охоплюють до 1600 осіб з інвалідністю. Окрім цього проводять екскурсії, майстер-класи, літературні вечори, клуби спілкування молоді, тематичні свята.

 

Олена ЮХИМЧУК.

 

Голос України