У Вінниці розслідують загибель 20-річного військовослужбовця, життя якого обірвалося 13 квітня внаслідок вибуху осколкового пристрою. За інформацією джерела «Голосу України», загиблий служив у 59-й мотопіхотній бригаді, що дислокується у місті Гайсин на Вінниччині.

Родом був з Вінниці. Повертався з навчань на полігоні «Широкий Лан». В обласному центрі його зустріли друзі. Що було далі, з’ясовує слідство.

Вибух пролунав о пів на третю ночі біля міського палацу мистецтв «Зоря». Припускають, що військовослужбовець демонстрував зброю, яка була у сумці. «На місці трагедії знайдено металеві уламки, — каже начальник вибухотехнічної служби обласної поліції Валентин Мельник. — В особистих речах виявлено стріляний тубус від реактивної протитанкової гранати РПГ-26, дві димові шашки, три важелі до гранати, п’ять різнокаліберних набоїв». За попередньою версією співрозмовника, до трагедії призвів осколковий вибуховий пристрій. Військовий загинув одразу. Троє присутніх на місці пригоди дістали поранення.

— Найбільше їх у 26-річного пацієнта, — повідомили у Вінницькій лікарні швидкої допомоги. — У нього перелом кістки, вогнепальні поранення плеча, шиї та обличчя. Після надання першої допомоги його перевели до Військово-медичного центру, бо він теж військовий. Поранення стегна та гомілки у ще одного, 19-літнього, хлопця. В обласній дитячій лікарні перебуває 16-річна дівчина. У неї множинні осколкові поранення кінцівок. На щастя, кістки не травмовано.

Медики повідомили, що у всіх постраждалих травми середнього ступеня тяжкості, їхньому життю нічого не загрожує. Розповісти про те, як і що сталося тієї ночі, поранені категорично відмовляються.

— Ходити містом з РПГ у сумці(?!) — за таке мають відповісти не тільки командири бійця, а й військовий, який залишився живий, — ділиться думками один із демобілізованих воїнів. — Він не мав допустити, щоб зброю дістали у присутності молодого хлопця і неповнолітньої. То вже її батьки мають думати, чому о третій ночі 16-річної доньки не було вдома...

Віктор СКРИПНИК.