Восьмий Великодній благодійний аукціон пройшов у Кропивницькому, в Кіровоградському обласному художньому музеї (на знімку). Під час заходу зібрано 189 910 грн., які будуть спрямовані на потреби пацієнтів онкологічного диспансеру.

Традиційно в аукціоні взяли участь лоти з творами і знаних митців, і молодих художників. Серед них — твори заслужених художників України Фелікса Полонського та Сергія Шаповалова, Федора Лагна, Ольги Коломієць, Анатолія Кімнатного, Андрія Кадигроба, Андрія Хвороста. А також — відомих митців-благодійників Сергія Дриги, Дмитра Тарасенка, Наталії Федорової, Олега Рудого, Анни Іванової, Наталії Соловйової, Світлани Синявської, Ірини Глобенко, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Людмили Кривенко, Ірини Терещенко та Володимира Крутоуса.

До аукціону долучилися та передали на реалізацію картини із власних колекцій місцеві меценати Микола Цуканов, Людмила Шубіна, Тимур та Людмила Сидоренки.

Доброю традицією є продаж на аукціоні написаної спеціально до заходу колективної роботи. Цього року таким лотом стала колективна робота журналістів та співробітників музею «Весняний настрій».

Часто придбані на аукціоні роботи благодійники передають до фондів музею.

Петро МЕЛЬНИК.

Фото Олени КАРПЕНКО.

Кропивницький.