Творчий десант майстрів слова з Вінниці побував у Могилів-Подільському прикордонному загоні. Під час зустрічі з вартовими рубежів держави вони передали для бібліотеки нові прозові й поетичні твори.

 

Гості спілкувалися з військовими, які несуть службу у районі села Лядова, на україно-молдовському кордоні. В цьому населеному пункті знаходиться найдавніша святиня Вінниччини -- тисячолітній скельний храм. Його історію досліджував протягом багатьох років доктор політичних наук письменник Віталій Давиденко. Він розповів "зеленим беретам" про цікаві знахідки, на які натрапив в архівах під час роботи над книгою "Монастир". Ще одна подарована книга має назву "Україна в огні". Це -- збірка творів вінницьких майстрів красного письменства, присвячена нинішнім захисникам країни, які стримують ворога на Донбасі. Свої книги передали також письменники Тетяна Яковенко та Вадим Вітковський, краєзнавець автор численних досліджень на краєзнавчу тематику священик отець Анатолій.

 

-- Шефським зв'язкам нашої спілчанської організації сприяє обласна державна адміністрація, -- каже керівник творчої групи редактор літературного журналу "Вінницький край", член Національної спілки письменників України Вадим Вітковський. -- Майже всі подаровані книги віддруковано за кошти обласного бюджету. Кожен рік обласна влада виділяє гроші на видання книг місцевих авторів, а також на фінансування літературного журналу "Вінницький край".

 

Під час зустрічі звучали пісні у виконанні журналістки Вінницької філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Тетяни Скомаровської на власні вірші та твори вінницьких поетів. Окремі з них зворушили тим, що йшлося про бойові дії у зоні АТО, де виконували завдання частина присутніх на зустрічі бійців.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України