Паспорт для виїзду за кордон та дипломатичний паспорт відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова зберігатимуться в Державній міграційній службі України. Таку інформацію вчора оприлюднили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Інформуємо, що на виконання ухвали слідчого судді від 07.03.2017 р. про застосування до Насірова Р. М. запобіжного заходу вказані паспорти передадуть до Державної міграційної служби України, де вони зберігатимуться. Картка для реєстрації та голосування в системі інформаційного обслуговування народних депутатів України, посвідчення народного депутата, тимчасове посвідчення народного депутата будуть направлені до Верховної Ради України. Водночас усе майно, на яке може бути накладено стягнення з метою відшкодування збитків, завданих кримінальним правопорушенням, залишено під арештом», — повідомили у відомстві.

Зазначимо, днями Апеляційний суд м. Києва частково задовольнив апеляцію адвокатів Насірова. Зокрема, з частини документів було знято арешт.

Нагадаємо, 3 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС повідомлення про підозру за статтею про зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Слідчі підозрюють Романа Насірова у завданні збитків державі на суму понад 2 млрд. гривень. 7 березня суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень. 16 березня дружина Насірова внесла заставу, і він вийшов із СІЗО.