Депутати Вінницької облради у Чеській Республіці підписали угоду з Ліберецьким краєм з розвитку торговельно-економічного, науково-технічного та гуманітарного співробітництва. Документ скріпили підписами в присутності Надзвичайного і Повноважного Посла України у Чеській Республіці Євгена Перебийнoса.

 

На знімку:  директор департаменту міжнародного співробітництва Вінницької ОДА В. Мережко, В. Коровій, М. Пута, Є. Перебийніс (зліва направо).


Фото із сайту Вінницької ОДА.


— Ми започаткували співпрацю одночасно у різних сферах соціально-економічного розвитку, — наголосив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Встигли також налагодити дружні стосунки, що сприятимуть виконанню запланованого.


Очільник Ліберецького краю Мартін Пута зазначив: Вінницька область має серйозний економічний потенціал, і що дуже важливо, її керівництво продемонструвало реальні наміри виконання підписаної угоди. «Для нас це перший документ про співпрацю на міжрегіональному рівні з іноземною державою, що охоплює низку галузей від економічної до наукової та соціально-гуманітарної сфери. Такий підхід може слугувати прикладом для інших регіонів наших держав», — наголосив Мартін Пута.


Окрім того, українська делегація вивчала досвід реформування територіальних громад у Ліберецькому краї. Під час зустрічі керівники міст та сіл охоче ділилися надбанням у питаннях децентралізації. При цьому відверто застерігали гостей від помилок, допущених ними під час реформи місцевого самоврядування.


Вінницька область.