Під час літніх канікул 30 дітей з Вінниччини, батьки яких загинули під час захисту країни у протистоянні російсько-терористичним військам, побувають на відпочинку в історичній області Богемія Чеської Республіки. Домовленості про їх оздоровлення досягнуто між головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм та гейтманом Ліберецького краю Чехії Мартіном Пута.

 

"Така форма допомоги передбачена в угоді про співпрацю між нашими регіонами, яку підписали недавно, -- зазначив Валерій Коровій. -- Дуже символічно, що її виконання розпочали з такого патріотичного аспекту". Згідно з розпорядженням керівника області, департамент соціальної та молодіжної політики допоможе у підготовці необхідних документів. Кандидатури для поїздки відбиратимуть за участю організацій учасників АТО.

 

Ліберецький край славиться своїми оздоровницями, розташованими у горах, озерами, мінеральними водами, на його території діє два бальнеологічні курорти. Неспроста природу краю називають райською. Так відгукуються про тамтешні місця не тільки чехи, а й численні туристи, які приїздять на відпочинок з інших країн.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України