Останню добу (станом на ранок 25.04.) бойовики понад 20 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, центром вогневого протистояння знову став маріупольський напрямок. Вогнем 122 мм легкої переносної реактивної системи «Партизан» та озброєння БМП бойовики накривали опорні пункти поблизу Широкиного. З озброєння БМП, зенітної установки

ЗУ-23-2, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів гатили біля Мар’їнки. Поблизу Красногорівки — з протитанкових гранатометів, а біля Водяного — з озброєння БМП та кулеметів великих калібрів.

На донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів російські найманці били поблизу Авдіївки та Верхньоторецького. Біля Троїцького та Пісків — з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. На луганському напрямку вогнем зі стрілецької зброї провокували наших бійців біля Новоолександрівки.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Інтенсивність обстрілів зменшилася. Однак ворог провокацій не припиняє. Вночі наш опорник було обстріляно із зенітної установки та великокаліберних кулеметів. Вогонь у відповідь не відкривали... Ситуація у секторі — під нашим контролем. Бойовики це добре розуміють. Усе, на що вони здатні, це обстрілювати житлові квартали. Принаймні такий наказ вони отримали від кураторів з РФ. Тиждень тому орки накрили щільним вогнем з гранатометів та стрілецької зброї місцевих мешканців Мар’їнки. Тоді двоє наших побратимів, які патрулювали населений пункт, дістали важкі поранення. Серед місцевих, на щастя, ніхто не постраждав. Вночі місто знову обстріляли. Цього разу з мінометів. Там нині працюють наші військові — фіксують руйнування».

Як повідомили учора в прес-службі ГУ НП у Донецькій області, внаслідок потужного обстрілу Мар’їнки з боку бойовиків поранення дістав волонтер. Також відомо про пошкодження будинків. «30-річний чоловік, який представився волонтером, дістав осколкове поранення та відкритий перелом правої руки. Спочатку його доправили до лікарні Курахового, а потім госпіталізували до лікарні у Покровську. Також внаслідок обстрілу на одній із центральних вулиць міста один будинок пошкоджено, окрім того, загорівся дах літньої кухні. Працівники ДСНС пожежу ліквідували. На щастя, ніхто не постраждав», — повідомили там.

Олександр БРОНСЬКИЙ.