На запрошення департаменту освіти і науки Львівської ОДА у рамках угоди про співробітництво між Луганською та Львівською областями на Львівщину поїхало 50 луганських освітян.

До складу делегації увійшли керівники відділів освіти, завідувачі методичних кабінетів, директори центрів ЗНЗ та інші. Програмою візиту передбачено проведення спільних нарад, конференцій, тренінгів, відкритих уроків, презентація стану розвитку освітньої галузі Луганщини. У напутньому слові до членів делегації голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз наголосив на важливості встановлення і підтримки партнерських відносин із західними регіонами країни. Ця місія стала основою ініційованого ним проекту «Змінимо країну разом!», який з кожним новим етапом поступово масштабується. Зокрема, у жовтні—листопаді 2016 року в рамках цього проекту було успішно проведено перший етап програми педагогічного та культурного обміну між навчальними закладами Луганської, Тернопільської та Львівської областей, учасниками якого стали 100 вчителів. У січні цього року з метою ознайомлення дітей зі сходу з традиціями святкування Різдва в Західній Україні, налагодження дружніх відносин між різними регіонами відбулася акція «Потяг дружби». 500 школярів з районів, близьких до лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями, вирушили маршрутом Лисичанськ—Святогірськ—Київ—Львів—Хирів. Акція також відбулася у рамках проекту «Змінимо країну разом!» .

«Радію, що ви продовжуєте цю ініціативу, підтримуєте дружні і професійні відносини з колегами зі Львівщини, — звернувся Юрій Гарбуз до вчителів. — Сьогодні ви не тільки обмінюєтесь педагогічним досвідом — ви прокладаєте дорогу від серця до серця довжиною в життя».

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.