Під час виступу голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря закликав негайно скасувати постанови Кабінету Міністрів України, які не відповідають Конституції і законодавству нашої держави та порушують права внутрішньо переміщених осіб.


«В Україні вже налічується 1,7 мільйона вимушених переселенців. Замість того щоб захистити права і свободи цієї категорії громадян, уряд систематично їх порушує, ухвалюючи дискримінаційні підзаконні акти, що суперечать Конституції України та законодавству нашої держави», — сказав Г. Немиря, зауваживши, що йдеться про Постанови Кабінету Міністрів №365, №637, №509 та інші.


«Влада дискримінує та принижує власних громадян. Я закликаю уряд негайно скасувати або привести у відповідність до законодавства України ці документи. Доки цього не станеться, усі ми будемо заручниками некомпетентності та зловживань чиновників у цій сфері, а страждати при цьому будуть майже два мільйони українців», — підкреслив парламентарій. Г. Немиря також наголосив на необхідності розробки стратегії та державної політики щодо внутрішніх переселенців, чого досі не зроблено.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.