Російські найманці обстрілюють наших військових уздовж усієї лінії розмежування. За даними прес-центру АТО, за останню добу (станом на ранок 26.04) зафіксовано понад 60 ворожих провокацій. Найбільша кількість — на маріупольському напрямку. Так, із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог бив по морських піхотинцях у районі Водяного. З гранатометів різних систем вів вогонь по оборонцях Широкиного та Новотроїцького, а з великокаліберних кулеметів — по захисниках Гнутового.


На донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти накрили наших військових поблизу Пісків. 120-міліметрові міномети застосували в районі Опитного та Луганського. Біля Авдіївки та Кам’янки били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По шахті «Бутовка» відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів гатили поблизу Троїцького та Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляли з кулеметів та зенітної установки ЗУ-23-2. Неспокійно й на луганському напрямку. З артилерійських систем калібру 122 мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР та протитанкових гранатометів бойовики гатили поблизу Новоолександрівки, Жовтого, Кримського, Попасної та Новозванівки.


За даними групи «Інформаційний спротив», російські найманці на Донбасі протягом останнього тижня переміщають військову техніку з боку Луганська у напрямку Донецька. Її перекидають через місто навіть у денний час, а іноді — великими колонами. «До складу однієї з колон входило понад 20 автомобілів, у тому числі з зенітними установками типу ЗУ-23-2, також перевозилося близько 200 військовослужбовців у камуфляжній формі російського зразка. При цьому раніше перекидання техніки і особового складу російських військ у районі Дебальцевого відбувалося виключно в нічний час і по об’їзній дорозі між трасами М-04 і М-03, без руху вулицями міста», — йдеться в повідомленні групи.

P. S. Коли верстався номер, у Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. На порядку денному — питання подальшого безпечного перебування співробітників місії (ОБСЄ) та безперешкодного доступу до всіх об’єктів у зоні конфлікту, обговорення економічної блокади Донбасу в рамках економічної підгрупи, у рамках гуманітарної підгрупи — питання обміну полоненими і складання для нього списків.