Проблему дефіциту навчальних приміщень у загальноосвітній школі села Уланів Хмільницького району на Вінниччині вирішили за рахунок реконструкції ще однієї двоповерхової будівлі.

 

Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко (крайній праворуч) один із тих, хто постійно опікувався перебігом робіт, тому отримав право перерізати стрічку разом з учнями школи.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.

Після того, як навчальний заклад отримав статус базового і в ньому почали здобувати освіту діти з восьми сусідніх населених пунктів, школа стала тісною для них. Тепер у колективі навіть не хочуть згадувати, як доводилося тіснитися у класах або йти до їдальні за 700 метрів від місця навчання. До того ж шлях пролягав поряд із головною трасою з інтенсивним рухом транспорту.


— Зробити навчальний заклад комфортним для вчителів і учнів вдалося завдяки спільним зусиллям обласної і районної влади, депутатів, а також учительського колективу та батьків учнів, — наголосив під час відкриття оновленого приміщення перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Без такого об’єднання не вдалося б знайти кошти, а це майже сім мільйонів гривень. Найбільше підтримав проект реконструкції Державний фонд регіонального розвитку. Свій внесок зробила обласна, районна і сільська влада.


Роботи тривали впродовж року. «Фактично ми отримали нове приміщення, — зазначила голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич. — Старими залишилися хіба що стіни. Змонтовано мережі опалення, водопостачання, каналізації, замінено вікна, двері, проведено внутрішній і зовнішній ремонти тощо». Не обійшлося й без подарунків. За кошти районної держадміністрації придбано меблі для початкових класів на суму майже двісті тисяч гривень. Трохи більше грошей витрачено на обладнання для кабінету фізики. Його придбано за фінансової підтримки з державного бюджету.