Просто диво: ми обрали народних депутатів, а тепер не відаємо, як вони голосують. Хоча б знати, як відбувається голосування й ухвалюються важливі закони для країни: про бюджет, вибори, комунальне господарство тощо!


Усе, що відбудували в повоєнні роки — фабрики, заводи, будинки, — починаючи з 1990-х років розвалили, «викорчували», скупили задарма. Так, корупція була споконвіку, але зараз вона процвітає.


Наприклад, щоб дати мені довідку про склад сім’ї, чиновники зажадали, щоб моя хвора лежача дружина, інвалід І групи, прийшла особисто до ЖЕКу. Це ганьба і неподобство: чиновників стає дедалі більше, а сервісу катма. За 25 років незалежності все занепало.


Після Другої світової Україна була зруйнована до камінчика. Я працював газоелектрозварником, щоб відбудувати нашу державу, навіть у вихідні. Пишаюся тим, що мій стаж — понад 50 років. Вийшов на пенсію за другою гарячою сіткою. Тепер маю аж 1500 гривень.


Не мені вам розповідати, що з року в рік усе дорожчає: квартирна плата, ліки, продукти харчування. Все, що раніше належало народу — вода, газ, електроенергія, земні надра, — у руках олігархів.


Поясніть нам, простим людям: чому ми, українці, з кожним роком біднішаємо? Чому українці повинні їхати в найми за кордон, залишаючи свої родини? Чому мені не вистачає коштів, щоб поїхати до рідні в інше місто? Чому кіоски «Укрпошти» закриваються? Чому багато преси завозиться з Росії? Чому в Україні банки ворожої держави збагачуються за рахунок українців?


Запоріжжя.