Програму санаторно-курортного оздоровлення вдів захисників країни, які загинули у зоні бойових дій на Донбасі, запроваджено Вінницькою обласною державною адміністрацією. Разом із матерями будуть їхні діти дошкільного віку.

 

-- Категорія вдів та їхніх малолітніх дітей чомусь випала з поля зору всіх нормативних документів, -- розповіла керівник департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталія Заболотна. -- Вони не мають права на отримання від держави путівок на санаторно-курортне лікування. Так само не підпадають під пільгову категорію діти, які ще не навчаються у школі. У межах області вирішили виправити таку неприпустиму прогалину.

 

За словами Наталії Заболотної, перша зміна пройде курс оздоровлення у Немирівському санаторії "Авангард". У цьому закладі створено потужну лікувальну базу. Є гарні умови для відпочинку на природі, адже санаторій розташовано у стародавньому парку графині Щербатової. У палаці, що є пам'яткою архітектури місцевого значення, розгорнуто картинну галерею. Роботи відомих митців минулого і сьогодення використовують з метою проведення арт-терапії.

 

Перша зміна розпочнеться наприкінці травня -- початку червня. Всі фінансові витрати на придбання путівок взяла на себе обласна влада.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України