"Топ-20 винаходів, які змінять економіку України" презентували школярі -- учасники Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів -- членів Малої академії наук. Традиційно щороку діти привозять до столиці свої розробки, які вказують на потребу українського суспільства і економіки.

 

На знімках:

 

Яна Жабура демонструє своє творіння
Степану Кубіву

 

Про інформаційну рукавичку,
за допомогою якої можна навчати робота і керувати ним,
розповів одинадцятикласник Владислав Марченко зі Львівщини

 

Повз зацікавлені погляди відвідувачів виставки
не прошмигнув і автономний крокуючий механізм
Всеволода Амброса з Кіровоградщини

 

Степан Кубів вручив
президенту МАН Станіславу Довгому
книжку "Україна: шлях нескорених"

 

"З нашою талановитою молоддю Україна буде успішною, -- переконаний Перший віце-прем'єр-міністр -- міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, який особисто поспілкувався з кожним із юних винахідників.

 

Так, учениця Технічного ліцею КПІ Яна Жабура продемонструвала свій модернізований дельта-робот з поворотною платформою. "Він може виконувати багато технічних завдань, які є у промисловості, медицині та інших галузях. Такі роботи нині досить поширені, проте мають свої певні недоліки. Мій же прототип робить механізм більш довершеним", -- розповіла юна винахідниця. Окрім робототехніки, діти також дивували розробками розумних будинків і міст, альтернативної енергетики та винаходами для АТО.

 

"Ті роботи, які ми сьогодні побачили, вражають своєю актуальністю та високою винахідницькою майстерністю, -- зазначив Степан Кубів і від імені уряду пообіцяв подбати, щоб винахідники отримали підтримку від держави. Також чиновник запропонував створити загальнонаціональний банк практичних лабораторних винаходів Малої академії наук, що сприяло би більш швидкому практичному застосуванню інноваційних проектів та значно розширило можливості їх фінансування. У вигляді ж подяки за таких талановитих вихованців він вручив президенту МАН Станіславу Довгому книжки з історії становлення України.

 

Олена ЮХИМЧУК.

Фото автора.

 

Голос України