Директор Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Г. Шевченка Борис Репка оприлюднив наміри творчого закладу щодо створення мистецького кафе-музею.

В інтерв’ю місцевому телеканалу ІНТБ він заявив, що потенційному інвестору можуть віддати понад двісті квадратних метрів усередині театру і чималу площу просто неба. І хоча підвальне приміщення споруди перебуває в аварійному стані і потребує чималих вкладень, воно відповідає всім технічним вимогам, необхідним для створення кафе.

«Для нас, акторів та працівників театру, було б добре, за прикладом інших театрів України, мати своє кафе, — ділиться задумами Борис Репка. — Скажімо, у Львові є свій «Комарик». Так називають, бо воно дуже маленьке. Актори вже не шукали б, де пообідати, a зайшли б у своє мистецьке кафе. Утім, є кілька обов’язкових умов майбутньому власнику — повна автономія від театру. Кафе має бути забезпечене власним теплом, електроенергією, власним входом-виходом, аварійними виходами... Це потрібно для того, щоб не заважати творчому процесу».

Керівник мистецького закладу також упевнений, що капітальний ремонт, зроблений у підвальному приміщенні, має і технічну вигоду — він зміцнить споруду самого театру.

Охочих узятися за створення мистецького кафе просять звертатися із пропозиціями до обласної ради, де створена спеціальна комісія, яка проведе відкритий конкурс й обере найкращого інвестора.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.