За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (станом на ранок 28.04) окупанти 52 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.


На приморському напрямку противник обстрілював позиції наших захисників мінами калібру 120 мм і 82 мм, з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Павлополя і Мар’їнки активно діяли ворожі снайпери. А вдень 28 квітня неподалік Красногорівки російсько-окупаційні війська обстріляли опорний пункт підрозділу однієї з механізованих бригад. Загалом ворог на цій ділянці випустив по наших позиціях 50 мін калібру 82 мм і 120 мм. Крім того, застосовувалися гранатомети, зенітні установки, стрілецька зброя.


На донецькому напрямку по позиціях ЗСУ окупанти гатили з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах поблизу Миронівського ворог, крім цього озброєння, здійснював вогонь ще й із озброєння БМП. Така сама ситуація була й у районі Зайцевого і Кам’янки, Верхньоторецького. По позиціях у районі населеного пункту Піски противник стріляв з протитанкових гранатометів.


На луганському напрямку підрозділи російсько-окупаційних військ також використовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, а також били по позиціях наших захисників із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.


Як заявили в прес-центрі штабу АТО, в окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири підрозділів українських захисників ухвалювали рішення про адекватне відкриття вогню у відповідь.