«ТОП-20 винаходів, які змінять економіку України», представили школярі — учасники Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів — членів Малої академії наук. Традиційно щороку діти привозять до столиці свої розробки, які вказують на потреби українського суспільства і економіки.

 

На знімку: Яна Жабура демонструє своє творіння Степану Кубіву.

 

«З нашою талановитою молоддю Україна буде успішною, — переконаний Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, який особисто поспілкувався з кожним із юних учених.

Так, учениця Технічного ліцею КПІ Яна Жабура продемонструвала свій модернізований дельта-робот з поворотною платформою. «Він може виконувати багато технічних завдань, які є у промисловості, медицині та інших галузях. Схожі роботи нині досить поширені, проте мають певні недоліки. Мій же прототип робить механізм більш довершеним», — розповіла юна винахідниця. Окрім робототехніки діти також дивували розробками розумних будинків і міст, альтернативної енергетики та винаходами для АТО.

«Ті роботи, які ми сьогодні побачили, вражають своєю актуальністю та високою винахідницькою майстерністю, — зазначив Степан Кубів і від імені уряду пообіцяв подбати, щоб винахідники отримали підтримку від держави.

Олена ЮХИМЧУК.

Фото автора.