Упродовж чотирьох днів у Вінниці триватиме XII міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії "Барвінкове кружало", засновником і організатором якого є міська рада обласного центру.

 

На знімку:

 

вінницький дитячий народний ансамбль
"Барвінок"
представив глядачам нові номери,
підготовлені до фестивалю
"Барвінкове кружало"

 

Фото
з сайту Вінницької міськради.

 

Свої таланти демонструватимуть колективи з України, Грузії, Молдови, Польщі, Словаччини та Румунії. Вхід на конкурсні виступи, що відбуваються на сцені Обласного академічного музично-драматичного театру імені Садовського, безплатний. Заключний гала-концерт відбудеться у суботу, 6 травня. Напередодні юні артисти візьмуть участь у концерті дружби на сцені місцевого Державного педагогічного університету імені Коцюбинського.

 

На відкритті фестивалю виступили керівники області: голови облради -- Анатолій Олійник, ОДА -- Валерій Коровій та міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Вони дякували юним артистам і їхнім керівникам насамперед за збереження народних традицій своїх країн. За словами пана Моргунова, загалом за час проведення усіх 12 фестивалів виступили 15 тисяч юних танцівників із 20 країн світу.

 

-- Упевнений, що мовний бар'єр не став для вас на заваді, -- зазначив Сергій Моргунов. -- Зрозуміти один одного, вболівати один за одного допомагає мова танцю.

 

За усталеною традицією, першими на сцену вийшли господарі -- Вінницький народний ансамбль танцю "Барвінок" під керівництвом народного артиста України Петра Бойка. Очолюваний ним міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва з такою ж назвою "Барвінок" є одним з організаторів фестивалю і його заходів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України