Останню добу (станом на ранок 04.05) бойовики понад 20 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку епіцентром вогневого протистояння знову була Авдіївка. Противник гатив там з танків, мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Троїцького — з 82 мм мінометів та автоматичних гранатометів. У районі населеного пункту Піски діяли ворожі снайпери.

На маріупольському напрямку з мінометів калібру 120 мм бойовики обстрілювали опорні пункти поблизу Гнутового, а з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — поблизу Павлополя. З переносної реактивної системи «Град-П» («Партизан») та озброєння БМП противник відкривав вогонь по морських піхотинцях біля Широкиного, з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив у районі Водяного. На луганському напрямку з гранатометів різних систем російські найманці стріляли поблизу Новоолександрівки, Кримського та Троїцького.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ніч була спекотна. Орки почали обстріл з мінометів. Потім били з важкої артилерії. САУшки у них розташовані на околицях Донецька. Під ранок ситуація стабілізувалася. Ворог постійно укріплює свої позиції. З РФ до них приходить техніка й озброєння. Останнім часом у відкриту атаку не йдуть, як було торік. Вони тоді людей своїх зовсім не берегли. Тепер тактику змінили. Адже зрозуміли, що перед ними гідний противник. Заїхала у наш сектор велика кількість снайперів. Днями один з них важко поранив нашого побратима. Неспокійно в Авдіївці. Там знову обстріляли житлові квартали. Додати більше нічого. Війна триває».

Як повідомив учора заступник голови Нацполіції і начальник Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін, бойовики відкрили вогонь по мирній Авдіївці, поранивши двох жінок. «У результаті мінометного обстрілу бойовиками міста на вулиці Спортивній дві жінки (55 років і 81 рік) дістали осколкові поранення. На місці інциденту працює слідчо-оперативна група Авдіївського відділення поліції, правоохоронці продовжують оглядати пошкоджені домоволодіння», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Олександр БРОНСЬКИЙ.