Вкрай неприємний випадок стався в Бердянську. Там бродячі собаки так покусали, 20-річну дівчину, що її довелося госпіталізувати. Коли випадкові перехожі таки відбили постраждалу у собачої зграї, то з'ясувалося, що в неї численні рвані рани спини, рук та ніг. Міська влада начебто готова компенсувати дівчині витрати на лікування, втім, є одне "але". У Бердянську, як кажуть, що й по всій Україні, немає жодної дози імуноглобуліну. Трішки препарату начебто залишилося у великих містах, через те дівчину повезли до Запоріжжя.

 

І тут пригадався 2015 рік. Країна вже рік веде виснажливу війну, і в цей само час не лише в Запорізькій області, а й по всій Україні немає жодної дози антирабічного імуноглобуліну. Двох діток ("Голос України" про це розповідав) з Бердянського району покусав скажений кіт, і щоб їх врятувати, батьки змушені були вивезти малят до родичів до Росії. Потім наша газета публікувала історію свекра і невістки, котрих із тих само причин довелося терміново евакуювати вже взимку 2016-го до Білорусі.

 

Кажуть, що до літа 2016-го ситуація з найнеобхіднішими сироватками в Україні начебто стабілізувалася. І ось нова гучна історія. Яка чи не найкраще характеризує і наш МОЗ, і реформи, які останній реалізує. А ще показує справжню ціну тим численним "експертам", котрі роєм гудуть про небачені за 20 останніх років успіхи...

 

Схоже, що "реформи" галузі йдуть і справді славно. Щоправда, до останнього українця...

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України