У столиці України відбулося офіційне відкриття міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017. Усі артисти та представники делегацій 42 країн-учасниць пройшли червоною доріжкою. Цьогоріч її розстелили перед Маріїнським палацом, і вона стала найдовшою в історії конкурсу — 265 метрів.


Після проходження червоної доріжки усі делегації прибули на дах Євроклубу. Там конкурсанти отримали вітального листа від Президента України Петра Порошенка. Офіційна частина церемонії відкриття Євробачення-2017 розпочалася хітами пісенного конкурсу. У новому аранжуванні їх виконав Національний академічний оркестр народних інструментів України. Під час церемонії представники делегацій також запустили у небо Києва 42 прапори своїх країн.


Уже відомі перші фіналісти за результатами голосування у першому півфіналі конкурсу. Отже, в першій десятці виступатимуть представники Молдови, Азербайджану, Греції, Швеції, Португалії, Польщі, Вірменії, Австралії, Кіпру та Бельгії. Крім того, у фіналі Євробачення-2017 автоматично виступлять представники країни-засновниці конкурсу та країни-господаря. Останні фіналісти Євробачення-2017 визначаться у другому півфіналі, де Україна вже зможе взяти участь у голосуванні. Другий півфінал відбудеться сьогодні, 11 травня.