У Дніпрі під час проходження колони з нагоди Дня Перемоги над нацизмом відбулася сутичка між представниками соціалістичної партії та активістами, причиною якої стало використання партійної символіки — стягів. До відділень поліції у той день було доставлено 15 осіб. Окрім цього, під час проходження колони опозиційного блоку виник ще один конфлікт, що закінчився побиттям «тітушками» та поліцією ветеранів АТО. Внаслідок вказаних подій було травмовано 14 осіб — вісьмох учасників заходу та чотирьох поліцейських.

Міський голова Дніпра Борис Філатов так відреагував на події у Фейсбуці: «Відсьогодні я закриваю фінансування всіх «ветеранських» організацій. Бійці колчаківських фронтів 1946 року народження виїжджають з міськвиконкому вперед ногами. Назавжди. На наступній сесії міської ради буде виділено міське фінансування союзу ветеранів АТО».

Генеральний прокурор Юрій Луценко 10 травня заявив про затримання восьми учасників побиття, а Б. Філатов повідомив, що семеро з восьми затриманих були відпущені За словами Генпрокурора, проводиться розслідування ганебної співпраці Національної поліції з «тітушками». Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уже звільнив деяких поліцейських керівників у місті. Тим часом цей конфлікт викликав обурення у соціальних мережах. Зокрема, народний депутат Андрій Денисенко закликав жителів Дніпра виходити на протест під будівлю обласної поліції.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.