З настанням весни мігранти з країн Близького Сходу й Африки відновили набіги на турецькі та грецькі острови. Щоб вони не лякали туристів, грецька влада вирішила побудувати новий центр з прийму біженців на острові Хіос.


Як повідомляє газета Ekathіmerіnі, це рішення ухвалено на тлі зростаючої напруги в перенаселених біженських центрах на острові. Поліцейським доводиться майже щодня виїжджати туди для втихомирення мігрантів із різних етнічних груп, які влаштовують криваві розбірки за кращі місця в таборі.


На думку грецької міграційної влади, будівництво нових центрів необхідне, бо там розселятимуться біженці, яких Греція має намір повертати до Туреччини. Тим більше, що жителі материкової частини Греції категорично наполягають на негайному переміщенні небажаних гостей на острови, щоб ті своїм виглядом і жебрацтвом не відлякували туристів, які відпочивають у відкритих ресторанах і барах, на морських пляжах.


Досвід створення подібних центрів на островах Лесбос і Кос, де розмістили сотні біженців, позитивний, заявили представники МВС. Але на їх будівництво необхідні додаткові фінансові кошти, і в цьому питанні влада розраховує на допомогу країн Євросоюзу, громадяни з яких найчастіше й відпочивають у Греції.